Eneco Energietarieven

Eneco behoort samen met Nuon en Essent tot de traditionele top 3 van energiebedrijven in Nederland. Eneco werkt zowel elektriciteit als gas op. Daarnaast verzorgt zij ook de handel en transport naar andere leveranciers die energie bij Eneco afnemen. Liefst 2 miljoen huishoudens en duizenden MKB en grote bedrijven behoren tot de klanten van Eneco. Eneco heeft de visie om niet alleen heel goedkoop energie te leveren, maar dat ook op toekomstgerichte, milieuverantwoordelijke en duurzame manier. Vandaar dat groene energie bij Eneco tegen lage energieprijzen per kWh en kubieke meter gas worden aangeboden.

Geschiedenis Eneco

Hoewel Eneco pas in 1995 officieel is opgericht gaat haar geschiedenis een stuk verder. Diverse fusies en samenwerkingensverbanden met gemeentelijke nutsbedrijven gingen er al decennia aan vooraf. Zelfs al voor 1900 waren er actief gericht op energieproductie. Door de vele samenwerkingen en fusies is het zo dat voor circa drie vijfde deel van Eneco in handen is van gemeenten.

Eneco buitenland

De Eneco Groep, zoals de overkoepelende organisatie officieel heet is niet alleen in Nederland actief maar is ook over de grens actief met duurzame energieproductie en levering. In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en bij onze zuiderburen is Eneco als energiespeler actief. Eneco haar hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Energieconsultancybedrijf Ecofys en Joulz, welke deskundig is in energie-infrastructuren en Netbeheerder Stedin behoren allen tot de Eneco Groep.

Missie en visie

Eneco wil graag een voorbeeld en inspiratie zijn voor consumenten en bedrijven. Dit wil zij doen door betrokken en met daadkracht te werken aan een verantwoorde toekomst. Daarbinnen uiteraard met goedkope, concurrerende tarieven zodat energie bereikbaar is voor iedereen. De energiemaatschappij laat zien dat een omschakeling van grijze energie (opwekking vanuit fossiele brandstoffen) naar duurzame energie mogelijk is, terwijl het daarnaast betaalbaar blijft.

Groene energie

Eneco heeft in het verleden zoals veel energiebedrijven geinvesteerd in kolen en kernenergie. Deze koers is echter al jaren geleden veranderd naar duurzame energie. Warmte en stroom worden uit duurzame energiebronnen opgewekt. Hiervoor gebruikt Eneco duurzame energiebronnen, zoals wind op land en zee, bioverbranding, zonne-energie, hydro (water) en aardwarmte. Eneco levert nog wel gas totdat er een duurzamer alternatief bestaat. Bij sommige energieproducten van Eneco kunt u ervoor kiezen het verbruik van aardgas (en CO2-uitstoot) te compenseren met de aanplanting van nieuwe bomen.

Bespaar geld met Eneco Energie

Bent u benieuwd hoe goedkoop Eneco precies is? De prijzen per kWh elektriciteit en kubieke meter gas fluctueren. Vul daarom uw huidige energiegebruik en persoonlijke gegevens in onze vergelijker in. Welke energieleverancier het goedkoopste is verschijnt automatisch bovenaan en op basis van de filters kunt u zelf bepalen welk energieproduct het beste bij u past. Besluit u over te stappen van energieaanbieder? Dan kunt u in onze vergelijker direct de aanvraag inschieten. Uw nieuwe energieleverancier neemt contact op met uw oude energieleverancier en zegt uw huidige contract op. Zo zit u niet zonder stroom of gas en betaalt u ook niet teveel.